Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Κατεψυγμένο μύρτιλο

      Η ευκολία των κατεψυγμένων μύρτιλων μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε το πλούσιο σε αντιοξειδωτική δράση φρούτο σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Σύμφωνα με πείραμα που έγινε στο South Dakota State University διαπιστώθηκε ότι τα κατεψυγμένα μύρτιλα είναι εξίσου θρεπτικά όπως τα φρέσκα. Μετά από σύγκριση της αντιοξειδωτικής ένωσης των φρέσκων με τα κατεψυγμένα μύρτιλα δεν βρέθηκε καμία μείωση στη θρεπτική τους αξία. Αντίθετα, στη πραγματικότητα το πάγωμα των καρπών αύξησε τη συγκέντρωση των ανθοκυάνων. 



    Οι κρύσταλλοι πάγου που σχηματίζονται κατά τη διάρκεια της κατάψυξης καθιστούν τις ανθοκυάνες περισσότερο διαθέσιμες. Οι ανθοκυάνες παρέχουν προστασία σε διάφορα συστήματα του ανθρώπινου σώματος ενώ βελτιώνουν την όραση.